woensdag 23 oktober 2013

Review: Kind 44

Kind 44 Kind 44 by Tom Rob Smith
My rating: 5 of 5 stars

In Stalins arbeidersparadijs is een seriemoordenaar actief die kinderen vermoordt. Maar in de Sovjet-Unie zijn zulke misdaden onmogelijk. Er bestaan alleen politieke misdaden. Voor de dood van de kinderen is er altijd wel een logische oplossing. Een ongeluk, buitenlandse agenten, ...


Leo Demidov is een voormalige oorlogsheld, die werkt voor de MGB (de voorganger van de KGB) en heeft altijd zonder vragen zijn werk gedaan.

Het lichaam van een kleine jongen werd ontdekt langs de spoorlijn in de stad Moskou, hevig verminkt. Leo Demidov, een MGB officier krijgt de opdracht van zijn superieuren om aan de rouwende familie te vertellen dat de dood van hun jongen een ongeluk was. De ouders van de jongen zijn echter niet overtuigd.

Al snel daarna wordt de loyaliteit Leo aan de MGB getest. En als gevolg daarvan, werd hij gedegradeerd en overgeplaatst naar Voualsk, een industriƫle dorpje, waar een ander lichaam van een kind werd gevonden. Zonder een grondig onderzoek, arresteerde het hoofd van Voualsk's Militie een zwakzinnige jonge man voor de moord (een gemakkelijk doelwit), en houdt het op een eenmalige incident.

Leo begint anders te denken. Er waren te veel overeenkomsten tussen de 2 doden voor een eenmalig incident; de manier waarop het lichaam werd ontdekt was hetzelfde, inclusief de verwondingen. Met de hulp van zijn vrouw en enkele leden van de lokale bevolking in naburige dorpen, voert Leo zijn eigen onderzoek uit. En wat hij ontdekt is gruwelijker dan gedacht! Een totaal van 44 sterfgevallen - alle kinderen, gedumpt langs de spoorbaan, gestript, en neergelegd ... allemaal op dezelfde manier.

In totaal 44 kindermoorden, door de overheid in de doofpot gestopt.View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten