zaterdag 7 juni 2014

Review: De kinderverzamelaar

De kinderverzamelaar De kinderverzamelaar by Sabine Thiesler
My rating: 5 of 5 stars

In het boek volgt Sabine Thiesler het leven van een man die het voorzien heeft op kwetsbare, blonde jongetjes van rond de tien jaar. Hij houdt van kinderen, zoveel dat hij ze helemaal wil beheersen en voor zichzelf wil hebben. Na gedane zaken laat hij ze in een haast geruststellende houding achter. Mooie plaatjes, behalve dan dat de kinderen dood zijn.


Iedere 3 jaar werd er een kind vermoord. Allemaal jongens in de leeftijd van 10 - 13 jaar. De politie had geen idee wie de dader is. Plots stoppen de moorden. Was de moordenaar dood?

Op een televisie uitzending leerde inspecteur Mareike dat er in Italiƫ regelmatig kinderen verdwenen zijn. Ook hier gebeurde dat om de drie jaar. Was er een verband?
In haar vakantie gaat ze samen met haar vrouw Bertina en kinderen Jan en Edda naar Italiƫ op vakantie met een dramatische afloop.

Spannend vanaf het begin. Beschreven vanuit diverse gezichtspunten, zowel van de dader, als de politie-inspecteur als van de moeder van een van de slachtoffers.

Goed geschreven verhaal, vol spanning. Meeslepend. Goed uitgediepte karakters. De verhalen van Alfred, Anne en Mareike kruisen elkaar en werken naar een spannende ontknoping.

Voor een betere review, zie www.spannings.blogspot.nl, die het veel beter kan schrijven dan ik.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten