zaterdag 7 november 2015

Review: Durdane

Durdane Durdane by Jack Vance
My rating: 4 of 5 stars

Eindelijk weer een beter boek van Vance. Vance is nou niet bepaald een auteur voor als je poetische proza verwacht, maar meer een recht door zee schrijver

Het is een verhaal dat uitnodigt om door te lezen. Op 12 jarige leeftijd wordt Mur een 'Zuivere Knaap', bestemt om later ingewijd te worden in de sekte der Chilieten - een hallucinerende groep vrouwenhaters . De toekomst er in zijn ogen niet bepaald aanlokkelijk uit. Veel liever wordt Mur khitanspeler. Als hij ontsnapt aan een zware straf wegens heiligschennis, stuurt Grote Man Osso vleesetende ahulfs achter hem aan!

Tot zijn geluk overleeft hij de jacht en hij wordt opgenomen door een troep rondtrekkende muzikanten. Zo belandt hij in de stad Garwiy, waar hij in botsing komt met de mysterieuze Anome, de gevreesde Man zonder Gezicht die vanouds over alle kantons regeert. Zijn heerschappij heeft weinig om het lijf, hij deelt alleen straffen uit: overtreders en kwaadsprekers laat hij op afstand ontploffen. Maar aan het grootste gevaar dat Durdane bedreigt, doet hij eigenaardig genoeg niets.De Rode mensen vallen steeds vaker aan, doden mannen, ontvoeren vrouwen en kinderen. Niemand weet precies waar deze wezens vandaan komen.


View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten