woensdag 30 maart 2016

Review: The Man Who Ended War

The Man Who Ended War The Man Who Ended War by Hollis Godfrey
My rating: 4 of 5 stars

De minster van de oorlog van de Verenigde Staten ontvangt een brief gestuurd naar alle naties, waarin de schrijver verklaart dat oorlog de Aarde te lang heeft verwoest en dat de tijd voor de vrede is gekomen.
Hij beveelt hen om hun wapens te vernietigen en hun legers te ontbinden. Als dat niet gebeurt zal hij iedere slagschip en iedere koopvaardijschip op de wereld vernietigen. Om te bewijzen dat hij dat kan zal hij in de komende twee maanden slagschepen laten zinken.

Deze brief wordt in eerste instantie genegeerd, maar dan verdwijnt er iedere week een slagschip. Welke technologie gebruikt deze man; kan hij nog gestopt worden. Geven de landen van de wereld toe, of zullen zij elkaar de schuld geven en een oorlog beginnen?


Science Fiction uit 1908. Dus meer dan 100 jaar oud. Sommige woorden uit die tijd hebben tegenwoordig een andere betekenis, zoals het woord 'queer' dat regelmatig gebruikt wordt, en tegenwoordig meer gezien wordt als 'nicht' betekende in die tijd 'vreemd' of 'eigenaardig. Ook ejaculeren de sprekers regelmatig; wat echter betekende dat de woorden snel uitgesproken werden.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten