woensdag 25 mei 2016

Review: Biggles en de Kroonjuwelen

Biggles en de Kroonjuwelen Biggles en de Kroonjuwelen by W.E. Johns
My rating: 4 of 5 stars

In dit Biggles verhaal wordt de echte hoofdrol m.i. gespeeld door Algy. Als deze in een sneeuwbui onderweg is naar het kasteel van een vriend, om hem de sleutel van dit kasteel terug te geven, besluit hij om in het verder lege kasteel te overnachten.
Op een gegeven moment hoort hij de deur opengaan en ontmoet hij Charles, een jongen van zo'n 15 jaar. Deze verteld hem dat het kasteel van zijn neef is, en dat hij die probeert op te sporen, want deze neef Boris blijkt de rechtmatige heerser van Moldavie te zijn. Op dat moment krijgen ze het onaangename bezoek van ... Erich von Stalhein.

Algy besluit de jongen te helpen zijn neef op te sporen, en vertrekt met hem naar Monaco, om daar opnieuw Von Stalhein tegen het lijf loopt. Dit keer was het te danken aan Biggles en Marcel dat ze het overleefden.
Nadat ze Boris eindelijk vonden, vertelde hij dat zijn vader en de vader van Charles vermoord werden nadat zij de kroonjuwelen hadden verstopt. Biggles besloot om samen met het team deze juwelen op te sporen om ze uit handen te houden van de Russen.

--
Een mooi verhaal, weer in de oude Biggles stijl.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten