maandag 13 juni 2016

Review: Biggles en de slaven van de Mongool

Biggles en de slaven van de Mongool Biggles en de slaven van de Mongool by W.E. Johns
My rating: 4 of 5 stars

Een aardig verhaal. 4 sterren omdat: Von Stalhein, locatie

Een aantal (atoom)geleerden verdwijnt spoorloos, en men staat voor een raadsel, tot er bij de Engelse ambassade in China een man kwam binnenlopen. Deze man was kon niet spreken, zijn tong was verwijderd, maar met handgebaren kon hij hun duidelijk maken een geheim had. Op zijn hoofd was met onuitwisbare inkt een plattegrond getekend, maar ook een geheim teken. Dit teken brengt de Engelse geheime dienst er toe om Biggles en zijn kornuiten te vragen een poging te doen om de ontvoerde geleerden te redden. Het probleem hierbij was dat de geleerden diep in China vast zaten.

Maar het lukt Biggles cs. om de geleerde vrij te krijgen, en tevens een eind te maken aan de slavernij waarin diverse mensen gevangen werden gehouden.

Dit verhaal maakt duidelijk dat de chronologie in deze serie nogal verward is, want in een eerder boek, Biggles begraaft de strijdbijl, heeft Biggles nog juist Von Stalhein bevrijdt uit Russische gevangenschap, terwijl in dit deel ze weer tegenover elkaar komen te staan. Of.. heeft Von Stalhein zijn streken nog niet verleerd?

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten