zondag 5 juni 2016

Review: Biggles en de verborgen schat

Biggles en de verborgen schat Biggles en de verborgen schat by W.E. Johns
My rating: 4 of 5 stars

Weer eens een ouderwets gezellig avontuur van Biggles cs.

Eric von Stalhein, ooit Biggles' grootste vijand, laat weten dat er ergens op een van de eilanden bij Chili een goudschat begraven ligt. Deze schat werd tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers buitgemaakt. Alleen de exacte locatie was onbekend.
Commodore Raymond verzoekt Biggles om te proberen deze schat te vinden, zonder dat anderen hiervan op de hoogte raken. Om de zaak een officieel tintje te geven, krijgt Biggles tevens het verzoek om uit te kijken naar een tweetal vermiste Britse plantkundigen, die in de omgeving bezig waren met het zoeken naar zeldzame planten.

Tijdens een van de zoektochten ontdekken ze de twee Britse geleerden, die na het zinken van hun jacht vastzaten op een onbewoond eiland. Zij vertelden Biggles dat zij het goud hadden gevonden, en verplaatst hadden. Tijdens deze actie werden ze door een onbekende beschoten en raakte een van hen gewond. Daarop vluchten zij met hun jacht, dat tijdens een storm verging.
Biggles waagt een poging om de exacte locatie van het goud te vinden, maar Guntermann, zijn vijand, probeerde nog een truc.

Uiteindelijk weet Biggles alles tot een goed einde te brengen.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten