zondag 19 juni 2016

Review: Heilige steen

Heilige steen Heilige steen by Clive Cussler
My rating: 4 of 5 stars

Tweede deel uit een serie van elf boeken in de Dossier: Oregon serie.

Dit boek is nogal verwarrend, en zeker niet een van Cussler's beste werken.

De Oregon is een state-of-the-art oorlogsschip vermomd als een oude stoomboot. Niemand zou ooit denk dat het bemand is door voormalige militaire en special forces agenten, die bekend staan als The Corporation, onder leiding van Captain Juan Cabrillo.


Een meteoriet land na een miljoenen jaren durende toch op Aarde en wordt in het 1000 door Eric de Rode in Groenland ontdekt. Hij laat twee mannen achter om de meteoriet te bewaken en gaat zelf terug naar zijn dorp om er werklui op te halen. Deze mensen worden allemaal ziek door de radio-activiteit.
Duizend jaar later wordt het herontdekt door een archeoloog, waarop een race tussen twee groepen terroristen ontstaat, die de meteoriet willen gebruiken voor aanslagen. Een daarvan is een radicale islamitische geestelijke die de meteoriet wil gebruiken, om samen met een gestolen kernbom Londen te vernietigen.
De andere is een miljardair die de meteoriet wil gebruiken om de islam te vernietigen. De bemanning van de Oregon moet beide tragedies voorkomen.

Dit boek is gevuld met non-stop actie en er zou een geweldige film van te maken kunnen zijn.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten