dinsdag 26 juli 2016

Review: Agent 6

Agent 6 Agent 6 by Tom Rob Smith
My rating: 2 of 5 stars

Leo Demidov werkt niet langer meer bij de geheime dienst van Moskou en is daardoor automatisch verdacht. Hij kan niet mee met de 'peace tour' die zijn vrouw Raisa en dochters Zoya en Ellana gaan maken naar New York. Een tour die zou uitlopen in een tragedie


In de verschrikkelijke nasleep, Leo vraagt slechts één ding: de moordenaar die zijn familie vernietigd te vinden. Zijn verzoek wordt summier geweigerd. Verlamd door verdriet en achtervolgd door de noodzaak om precies te weten wat er gebeurde op die avond in New York, neemt Leo het heft in eigen handen. Het is een zoektocht die decennia overspannen, en neemt Leo over de hele wereld - van Moskou, naar de bergen van Sovjet-gecontroleerd Afghanistan, naar de achterbuurten van New York - in de zoektocht naar de man die de waarheid kent: Agent 6 .

Het is wat mij betreft een minderwaardige afsluiting van een trilogie die begint met Kind 44 en Kolyma. Boek bevat niet veel spanning Er is niet veel spanning. Er zijn een aantal spannende momenten, ja, maar ze zijn allemaal maar tijdelijk. Leo lijkt in dit boek een ondergeschikte rol te spelen.

Het verhaal begint goed, met een stuk uit het verleden van Leo, maar dan, een sprong van 14 jaar verder en verderop in het boek weer een sprong verder in de tijd.

Als u geïnteresseerd bent in het lezen van deze trilogie zijn adviseer ik dat u stopt na het tweede boek. Verspil uw tijd niet verspillen met deze.


View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten