maandag 18 juli 2016

Review: De gijzeling

De gijzeling De gijzeling by Sebastian Fitzek
My rating: 4 of 5 stars

Een typische Fitzek. Spannend tot het zeer verrassende einde. Goede plot. Bijna in een adem uitgelezen.

Zo'n 8 maanden voor het verhaal begint, wacht Jan May op zijn vriendin Leoni. Hij heeft besloten dat dit de avond zal zijn waarop hij zijn aanzoek doet, en hij overtuigd van het antwoord. Maar zijn plannen vallen in het water als zij hem opbelt om te zeggen dat ze niet in staat zijn om elkaar weer te zien voor onbepaalde tijd, misschien wel voor altijd. "Ze zullen je vertellen dat ik dood ben - maar dat ben ik niet." En op dat moment gaat de deurbel - en de politie Jan informeert dat Leonie bij een auto-ongeluk eerder die dag is overleden. Jan gelooft dit niet, maar kan niemand overtuigen.
Heden

Criminal psycholoog en politie-onderhandelaar Ira Samin heeft zichzelf nooit vergeven voor het feti dat ze niet in staat was haar dochter' Sarah's zelfmoord te voorkomen, en nu Ira is van plan om haar eigen leven te beƫindigen. Haar ex-minnaar en politie-collega Gortz haalt haar over om bij een gijzelingssituatie in een lokale radiostation als onderhandelaar op te treden.
Jan May heeft een aantal mensen gegijzeld en dreigt hen te doden, tenzij Leonie is gevonden. Hij is live on-air en zal elk uur een willekeurig nummer bellen, en als er dan opgenomen wordt met de juiste zin, zal hij een slachtoffer vrijlaten. Zo niet dan zal er een slachtoffer worden gedood.
Ira zal on-air te onderhandelen met hem en hij is alleen bereid om met haar te praten als ze bereid is om hem te vertellen over de dood van haar dochter ... en de situatie wordt nog meer gespannen wanneer Ira ontdekt dat een van de gijzelaars haar andere dochter Kitty is.

Grijpend geschreven, waarbij duidelijk te voelen is hoe de spanning steeds verder oploopt. Verhaal met een verrassende plot. Toch vond ik persoonlijk andere boeken van deze schrijver beter.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten