maandag 18 juli 2016

Review: Het oog van de orkaan

Het oog van de orkaan Het oog van de orkaan by Clive Cussler
My rating: 4 of 5 stars

Het boek begint, net als andere boeken van Cussler, met een verhaal uit het verleden.
H.A. Ryder, een Engels opportunist leidt een groep mannen die de diamanten van de Herrera stam stelen. Gedurende hun tocht door de woestijn naar hun schip voor de west Afrikaanse kust worden zij door Herrera krijgers op hun hielen gevolgd.

Sloan Macintyre van de Debeer Corp. heeft haar bedrijf ervan overtuigd dat ze de diamante weet te vinden. Aangemoedigd door een verhaal van een oude inheemse visser van wie iedereen zegt dat hij gek is, gaat ze op zoek naar het mogelijke wrak. Meng dit alles met een verwrongen eco-terrorist die probeert een milieu-ramp te creƫren om zo de aandacht te vestigen op hoe slecht wij omgaan met de Aarde, een groep huurlingen in Zimbabwe, en de mensen van de Oregon, en je krijgt een leuk verhaal.

De Oregon, een op het eerste zicht een zwaar verwaarloosd schip van de wilde vaart, is bij nader inzien een van alle high-tech voorziene schip, met eindeloze middelen en gadgets om de lezer te overweldigen.

De Oregon was bezig met hun klus, het leveren van wapens aan een groep huurlingen in Zimbabwe, toen het mis ging, en ze moesten vluchten. Eenmaal veilig redt Juane een vrouw van haar achtervolgers, en ook nog eens zo'n 300 mensen op de Afrikaanse westkust.


View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten