vrijdag 15 juli 2016

Review: Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen Oorlogsgeheimen by Jacques Vriens
My rating: 4 of 5 stars

Een kinderboek over de oorlog in een fictief dorp in Zuid-Limburg. Goed geschreven, met niet al te ingewikkelde zinsbouw en korte hoofdstukken. Het boek maakt duidelijk dat de oorlog ook voor kinderen een moeilijke tijd was.


Van de achterflap:

Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door Duitsers. tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Ineens komt de oorlog heel dichtbij...

De 11-jarige Tuur en zijn even oude vriendin Maartje hebben beiden een geheim. Ze vertrouwen elkaar dit geheim toe. Maartje blijkt een Joods meisje te zijn, en bij Tuur hebben ze een Engelse piloot op zolder. Zouden de geheimen veilig zijn?

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten