vrijdag 22 juli 2016

Review: Zwerftocht tussen de sterren

Zwerftocht tussen de sterren Zwerftocht tussen de sterren by Robert A. Heinlein
My rating: 3 of 5 stars

Naakt op een lendendoek na staat de jonge Thorby op het slavenblok, ergens op een planeet in de wetteloze uithoek van de Melkweg. Verkocht worden is geen nieuwe ervaring voor hem.
Niemand wil hem hebben, maar dan doet een bedelaar een bod op hem. De bedelaar zorgt als een vadervoor hem, en hem een vak . Niet veel later leert de jongen dat de bedelaar anders is dan hij zich voortdoet. Na een paar jaar wordt de oude man vermoordt, en moet de jongen vluchten om zijn leven te redden. Nu is het zijn taak om een belangrijke boodschap de planeet af te smokkelen.

Na diverse omzwervingen en avonturen belandt de jongen eindelijk op de Aarde. Niemand daar gelooft zijn verhalen over slavernij en de barbaarse toestanden die in sommige delen van de Melkweg bestaan. Als uiteindelijk de afkomst van de jongen ontdekt wordt, krijgt hij de kans om wraak te nemen op de slavenhalers.

Zwerftocht tussen de sterren bestaat in feite in 3 verschillende delen, die allen wel interessant waren, maar de eerste twee delen waren beduiden beter dan het laatste.

Voelde me tot het laatste woord betrokken bij het boek, maar eenmaal uit was ik toch wel teleurgesteld. Het boek leek wel afgeraffeld te zijn, met een abrupt einde, waarbij zeer weinig afgewikkeld werd.

Zou dit boek 4 (of 5) sterren gegeven hebben indien Heinlein de moeite had genomen om er een werkelijk einde aan te maken. Nu blijft nog te veel open. Er waren zeker nog genoeg mogelijkheden voor het laatste deel.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten