maandag 1 augustus 2016

Review: zesde colonne

zesde colonne zesde colonne by Robert A. Heinlein
My rating: 3 of 5 stars

Behoorlijk teleurgesteld in dit boek. Het uitgangspunt van dit boek is dat de VS bezet is door de "Pan Aziaten".
Het laatste overblijfsel van het Amerikaanse leger bestaat uit een aantal wetenschappers en wat militairen. . In plaats van op te geven, bedenkt men een nieuwe religie en maakt veelvuldig gebruik van het gebruik van de nieuw uitgevonden "Ledbetter Effect".

Mijn problemen met het boek:

* American = blank, goed
* Er zijn geen sprekende rollen voor vrouwen in dit boek. Slechts twee vrouwen worden genoemd, en een is dood voordat het boek begint.
* Voldoende geavanceerde wetenschap zal ervoor zorgen dat we winnen! En natuurlijk, onze wetenschap is geavanceerder.
* De Amerikaanse geest en de cultuur brengt Amerika boven andere volkeren. Toegegeven, in 1941 moet dit een mooie boodschap lijken, maar het boek richt zich erg vaak op het superieur denken van de Amerikanen. De Pan Aziaten zijn minder
* Het magische wapen heeft de capaciteiten die her verhaal vereist. Dood een man? check. verdoof een man? check. Krachtveld? check. Genezen van verkoudheid? check. Genezen van kanker? check. Bouwt enorme tempels, veranderd van alles in goud.

Het verhaal zou aannemelijker zijn geworden indien ook de mogelijkheid had bestaan van het falen van het magische wapen, maar het werkte iedere keer.

Waarom dit als Science Fiction boek geclassificeerd staat is mij een raadsel, of het moet om dat Ledbetter Effect zijn.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten