zaterdag 22 oktober 2016

Review: De meedogenlozen

De meedogenlozen De meedogenlozen by Tom Clancy
My rating: 3 of 5 stars

Het verhaal begint met John Kelly (ex Vietnam Navy SEAL), onderweg naar zijn boot. Onderweg pikt hij een willekeurig, meisje op, die liftend aan de kant van de weg staat. Niet alleen is dit meisje jong en vrij aantrekkelijk, ze is een drugs verslaafde prostituee. Binnen 24 uur zijn die twee smoorverliefd en hebben hun leven al uitgestippeld. In het echte leven zou deze Pam hem op de eerste de beste avond al hebben beroofd om al weer snel op de straat te staan.
Nog geen jaar geleden is de zwangere vrouw van Kelly, Tisha gedood in een auto-ongeluk, waarbij ook het ongeboren kind overleed.


Al snel vind Kelly een dokter en zijn vrouw die helpen om Pam van de drugs te krijgen. Ook al een ongeloofwaardig verhaal. Kelly ontmoet deze mensen nadat hun boot bijna is gezonken, maar Kelly kan hen al gauw weer helpen.
Dit was het punt waarop ik eigenlijk het boek wou weg leggen op de stapel 'abandoned'. Toch maar doorgelezen

Nadat Pam opgeknapt is, neemt Kelly haar mee terug de stad in waar de mannen die haar aan de drugs hielpen en haar als seks-slavin gevangen hielden leven. Onderweg wordt Pam ontdekt door een van de dealers. Een achtervolging begint, en Kelly lijkt te winnen, maar maakt een cruciale fout. Kelly wordt door straatgangsters neergeschoten en Pam wordt uit de auto ontvoerd, en later dood terug gevonden.

Kelly overleeft de aanslag en wordt behandeld door de zelfde Dr. Rossen, die heeft geholpen met Pam. Een zuster met de naam Sandy verpleegt hem.

Vanaf dit moment heeft Kelly niets anders dan wraak op het oog en begint met het doden van drugsdealers.

Het boek heeft nog een 2 of 3 andere sub-plots. De Vietnam-oorlog en een poging om een aantal Krijgsgevangenen te redden, een vriendschap tussen een krijgsgevangene en een Russische kolonel, een corrupte smeris die met de drugsdealers mee doet, een lek in de NSA waardoor de reddingsoperatie moet worden gestaakt, enzovoorts. Om zijn werk te kunnen blijven doen, krijgt Kelly de nieuwe naam John Clark.


(Na het schrijven van deze review toch maar 3 sterren gegeven). TESTTT

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten