vrijdag 28 oktober 2016

Review: Ongelijke strijd

Ongelijke strijd Ongelijke strijd by Tom Clancy
My rating: 2 of 5 stars

Dit boek is de voorganger van The Hunt for Red October, maar geschreven nadat boek is uitgekomen. Het figuur van Jack Ryan komt niet echt lekker overeen met die in 'Hunt'.


Terwijl hij op vakantie is, redt Jack de Kroonprins van Engeland uit een hinderlaag, maar raakt zelf zwaar gewond. Zowel de Kroonprins als zijn vrouw en moeder raken onder de indruk van Jack en ze raken bevriend. Jack komt later in dienst van de CIA en heeft daarbij de hand in het oprollen van een gevaarlijke terroristen netwerk. Ondertussen zitten zijn vijanden niet stil en bereiden een aanslag op hem en zijn gezin voor. Cathy, Jacks vrouw, en hun dochter Sally raken ernstig gewond bij die aanslag, maar overleven dit allemaal.

Tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten bezoeken de Kroonprins en zijn vrouw de Ryan's, maar hun agenda is uitgelekt, en de terroristen proberen nogmaals toe te slaan. Ook dit keer lukt hen dit niet, en volgt een schietpartij met de beveiliging. Jack en zijn vrienden weten te ontvluchten naar de nabij gelegen marine-haven, achtervolgt door de terroristen.

Sommige delen van het verhaal konden gemakkelijk uit het boek blijven. Zoals de hoofdstuk over de Concorde en Jack's vliegangst. Verder aardig verhaal. Meestal is het andersom, maar in dit geval vond ik de film beter.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten