donderdag 10 november 2016

Review: De jacht op de Red October

De jacht op de Red October De jacht op de Red October by Tom Clancy
My rating: 0 of 5 stars

Een mooie spionage thriller die af en toe dreigt te verzanden door veel militaire jargon.


Het grootste deel van dit verhaal speelt zich af op de Atlantische Oceaan, ergens tussen Amerika en Noord-Europa.
De Amerikaanser inlichtingendienst is er achter gekomen dat de Red October een van de modernste Russische onderzeeër is uitgevaren en dat de kapitein en zijn officieren mogelijk willen overlopen. De onderzeeër wordt achtervolgt door een groot deel van de Russische vloot. Om te verhinderen dat deze vloot de onderzeeër vernietigd wordt een plan ontwikkeld en krijgt Jack Ryan, een CIA-agent, de opdracht om dit over te brengen aan de commandanten van de USS Kennedy en de HMS Invincible op de hoogte te brengen van het plan.

Het speciale team dat de onderzeeër moet overnemen verongelukt echter, en zo blijft Ryan de enige die het plan kan uitvoeren.

Na veel actie lukt het Ryan om de bemanning van de Red October te krijgen en samen met de achtergebleven officieren en een kleine bemanning van de USS Dallas brengt hij haar naar de voorlopige schuilplaats. Ondertussen blijkt er nog een saboteur aan boord te zijn achter gebleven en wordt de Red October ook nog eens aangevallen door een Russische onderzeeër.

Al met al een goed te lezen boek, die, net als een aantal andere boeken van Clancy, is verfilmd.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten