woensdag 28 december 2016

Review: Het logboek

Het logboek Het logboek by Clive Cussler
My rating: 1 of 5 stars

Weet niet eens echt wat te zeggen over dit boek. Zeker niet een van Cusslers' beste boeken.

Dirk Pitt zou een James Bond-achtig figuur moeten worden, volgens Cussler in het voorwoord, maar dat is hem zeker niet gelukt.


Al meer dan 30 jaar verdwijnen er schepen bij Hawaii, en wat een soort Bermuda-driehoek is. De Amerikaanse onderzeeƫr Starbuck (is dat een referentie naar de 'koffie'-keten) is het jongste slachtoffer. Van het schip wordt taal nog teken vernomen. Tot Dirk Pitt tijdens zijn vakantie op Hawaii iets in het water ziet drijven. Ondanks dat het een gevaarlijke kust is, probeert hij het object te redden.
Dit is het begin van een avontuur waarin Dirk Pitt te maken krijgt met een moordaanslag, mooie vrouwen en een man met goudkleurige ogen.

Het idee van een verloren gegane onderzeeƫr is een goede, en was zeker een heel eigen boek waard. Ook het idee van een soort Bermuda-driehoek bij Hawaii is goed.

De hoofdkarakter Pitt is redelijk ontwikkeld, soms arrogant en afwijzend. Maar de andere personages zijn minder ontwikkeld. Zeker zijn vriend Al Giordino komt naar mijn idee te weinig uit de verf.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten