woensdag 2 augustus 2017

Review: Schokgolf

Schokgolf Schokgolf by Clive Cussler
My rating: 3 of 5 stars

Ook dit boek volgt het bekende stramien van de overige boeken uit deze reeks.

Het eerste deel van het boek, het verhaal van kapitein Scaggs het meest interessante. Het verhaalt het avontuur van het schip 'Gladiotor', de struikrover Dorsett en de dievegge Fletcher.
Het schip raakt tijdens een zware storm ernstig beschadigt en zinkt. De bemanning en de opvarenden (allemaal veroordeelden die naar de straf-kolonie Australie werden gestuurd) werken met man en macht om een vlot te bouwen. Het lukt de kapitein om alle opvarenden op het vlot te krijgen, maar door stormen, vechtpartijen en ziekten overleven slechts een handje vol mensen de helse tocht en belanden op een afgelegen eiland.

In het hedendaagse blijkt het eiland een bron te zijn van vele diamanten en de basis van het Dorsett-imperium.

De nabestaanden van Dorsett en Fletcher proberen om de diamantmarkt in te laten storten door in een keer al hun diamanten op de wereldmarkt te gooien. Hier voor hebben zij een speciale procedure ontwikkeld die echter een dodelijk gevaar bevat.

Het verhaal wordt op een gegeven moment langdradig, en herhaalt zich soms. Hoevaak moeten we horen/lezen dat Al en Dirk elkaar al vanaf hun schooltijd kennen. Dat alle vrouwen vallen voor Dirk.

Dirk en Al ontsnappen een paar keer op het nippertje aan de dood. Samen met Meave Fletcher overleven zij lange tijd op een reddingsboot in de oceaan, maar weten toch nog op tijd te komen om de wereld te redden.
View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten