vrijdag 20 april 2018

Review: James Potter and the Hall of Elders' Crossing

James Potter and the Hall of Elders' Crossing James Potter and the Hall of Elders' Crossing by G. Norman Lippert
My rating: 4 of 5 stars

Weet niet goed wat hier over te schrijven. Het is een leuk boek. Duidelijk geen Harry Potter verhaal, maar speelt zich wel af in het Harry Potter universum.

Harry (en Ginny's) zoon James vertrekt naar Hogwarts, waar ook hij les gaat krijgen in de magie en toverkunsten. Net als ook zijn ouders dit hebben gedaan. Ook beleeft hij daar avonturen die niet onderdoen voor die van zijn beroemde vader.

Toch is het verhaal een beetje onduidelijk, of verwarrend. Of.. niet logisch.. Zo kunnen leerlingen van alle huizen (Ravenclaw, Slytherin, Hufflepuff of Gryffindor) onbeperkt elkaars Common Room in gaan, hebben alle leerlingen wisselende lessen, zodat eerstejaars samen met zevende-jaars leerlingen het zelfde vak leren.

Op het laatst werd duidelijk dat de schrijver van dit verhaal (G. Norman Lippert) nog eventjes Ron tussen moest voegen.

Toch 3 sterren. 2 voor het verhaal en een extra voor de moeite en het initiatief om dit verhaal te delen met ons via Goodreads.

--
toevoeging 20-04-2018. Voor de 2e keer gelezen. Boek lijkt nu beter te lezen, daardoor nu ook het aantal sterren verhoogd naar 4.

Ik heb veel verschillende Harry Potter fan-fictie gelezen, de meeste varieerde van slecht tot redelijk van kwaliteit. Dit is echter een waardige opvolger van de Harry Potter serie van Rowling. De schrijver G. Norman Lippert blijft trouw en respectvol naar de originele verhalen, en voegt er geloofwaardige elementen aan toe.
Natuurlijk is JK Rowling een geweldige schrijver, en is de stijl van Lippert niet geheel vlekkeloos is, is hij zeker een goede schrijver.


View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten